Restauratorendag

Restauratorendag

zondag 3 februari 2019

Restauratorendag

Voor liefhebbers en verhalenvertellers

Zondag 3 februari wordt voor de zestiende keer de Restauratorendag gehouden in Museum Havezate Mensinge. Het museum in Roden ademt dan nog meer historie dan anders. Liefhebbers en verhalenvertellers weten hun weg te vinden naar dit prachtige evenement in de kop van Drenthe.

Restauratorendag

Taxaties

Leden van Restauratorenvereniging Noord en andere restaurateurs uit de regio laten in de kamers van de havezate en in Het Koetshuis restauratietechnieken zien en geven er uitleg bij. De deelnemers zijn deskundig op het gebied van o.a. meubels, porselein, antieke wapens, piano's , goud/zilver en klokken. Schilderijenrestaurator Guido van Hengevelde is aanwezig voor taxaties van door bezoekers meegebrachte schilderijen. 

De liefde tussen de restauratoren en de Havezate is groot. Dankzij een financiële bijdrage van de BankGiro Loterij zijn er heel wat meubels hersteld door de restaurateurs. De gemeente Noordenveld kocht de voltallige inboedel aan van de laatste familieleden Kymmell, die de Havezate bewoonde tot 1985. Dat is alweer ruim dertig jaar geleden en sommige meubels vielen dan ook van ellende uit elkaar. De restauratoren kunnen over deze herstelwerkzaamheden prachtige verhalen vertellen.