Festival Klassiek

Festival Klassiek

ZONDAG 14 OKTOBER 2018 – 12.30 TOT 17.30 UUR

Saxofoonquintet Opus 5
Saxofoonquintet Opus 5

Met groot succes werd vorig jaar voor het eerst Festival Klassiek georganiseerd. De combinatie van kleine ensembles in intieme ‘huiskamersfeer’ zorgen voor een uniek evenement. Festival Klassiek leidt u langs een drietal huiskamerconcerten in Museum Havezate Mensinge, De Cuisinerie en Het Koetshuis op Landgoed Mensinge. Op het festival staan vijf verschillende klassieke programma’s geprogrammeerd, die u allemaal gaat bezoeken. De middag wordt afgesloten met een spectaculair slotconcert van salonorkest Back in Time in de zaal van Theater de Winsinghhof. 

​Saxofoonquintet Opus 5

Saxofoonquintet Opus 5 is samen met gastsolist trompettist Libbe Oosterman een zeskoppig gezelschap. Ze spelen zowel composities van componist Telemann uit de barokperiode als hedendaagse filmmuziek. 

Salonorkest Back in Time

Salonorket Back in Time

Het orkest bestaat uit (ex-) leden van het Noord Nederlands Orkest en de Koninklijke Militaire Kapel Johan Willem Friso. Back in Time heeft een zogenaamde ‘Parijse bezetting’; piano, enkele strijkers, klarinet, trompet, uit, trombone en slagwerk.