Havezate Mensinge

Japanners sieren de havezate met bloemen

Japanse bloemsierkunst - thema bruidsreportage - op Mensinge

Bloemsierkunst op Landgoed Mensinge
Foto: René Otterloo (DvhN)

Vanaf 5 juli is op Landgoed Mensinge bloemsierkunst te bewonderen. Japanse bloemisten sieren het landgoed onder begeleiding van Bloemen Atelier Jan van der Heijden uit Roden. Ondertussen is het traditie, want de Japanse bloemsierkunst keert nu al voor het vierde jaar terug op het landgoed. Dit jaar bestaat de groep uit zeven cursisten, waaronder Yoko Misumi die haar eigen bloemenstudio heeft in Tokyo.

Bijzonder dit jaar is het thema: bloemen ter decoratie voor een bruidsreportage. Eén van de cursisten die eerder met veel enthousiasme deelnam aan de cursus gebruikt dit jaar de bloemsierkunst in Havezate Mensinge als decor voor haar eigen bruidsreportage. Ze trouwde in Japan op traditionele Japanse wijze en het bruidspaar laat de foto’s hier op het landgoed maken. Een prachtige reden om invulling te geven aan de cursus die zich vooral richt op tafelstukken en vrije vormgeving. Extra speciaal is dat Ford dealer Smidts uit Roden acht auto’s beschikbaar stelt om de tentoonstelling nog meer allure te geven.

Havezate Mensinge

Beleef en leef het leven van vroeger

Havezate Mensinge verkeert in zeer goede staat en is geheel ingericht met de oorspronkelijke inventaris. Bij een bezoek aan Landgoed Mensinge kunt u genieten van de prachtige havezate en haar schitterende omgeving en krijgtu een helder beeld van het vroegere leven en wonen in een Drentse havezate.